Kuntavaalit 2021

Hei! Olen Taavi Heikkilä, 25-vuotias tähtitieteen opiskelija, kaavadokumentti-innostuja, opiskelijajärjestöaktiivi ja Helsingin Vasemmiston kuntavaaliehdokas. Kaksi tärkeintä pointtiani näissä vaaleissa ovat asumisen hintekehityksen taittamienn ja kestävämmän Helsingin rakentaminen.

Asumisen hinta

Jokainen tarvitsee katon päänsä päälle. Asuminen on Helsingissä kallista ja asumismenojen osuus on noussut kohtuuttomalle tasolle, erityisesti taloudellisesti heikossa asemassa olevien kuten opiskelijoiden kohdalla. Asumisen hintaan on yritetty vaikuttaa lähinnä markkinamekanismien kautta rakentamismääriä lisäämällä mutta hinnat ovat jatkaneet kasvuaan tästä huolimatta, erityisesti pienten asuntojen osalta.

Jos hintakehitys halutaan pysäyttää kannattaa ensin pysähtyä tarkastelemaan asuntomarkkinan tarkoitusta: onko asuntomarkkinan tarkoitus tarjota kaikille saavutettavaa asumista vai vain lähinnä mahdollistaa yksityinen voitonteko? Jos asuntotuotanto keksittäisiin uudelleen asunnon tarpeessa olevien näkökulmasta, tapahtuisiko suurin osa rakennuttamisesta yksityisten voittoa tavoittelevien toimijoiden toimesta, ottaen huomioon että jo nyt rakennuttaminen on mahdollista yleishyödyllisten tahojen toimesta.

Asumisen hintakehityksen muuttaminen on pelkästä valinnasta kiinni: kaupunki voisi halutessaan kaavoittaa vaikka kaiken maan yleishyödyllisille toimijoille, jotka edelleen voisivat tuottaa vuokra-, asumisoikeus- ja omistusasuntoja voittomarginaalin verran edullisemmin. Tämän valinnan tekemättä jättäminen, ja tähänastisen mallin toistaminen, on myös valinta.

Lisää asumisen hinnasta ja keinoistani siihen puuttumiseen täällä!

Kestävä kaupunki

Sosiaalisesti kestävässä Helsingissä kaikista kaupunkilaisista pidetään huolta ja heille tarjotaan parhaat mahdolliset eväät oman itsensä toteuttamiseen. Sosiaalinen kestävyys lähtee liikkeelle kunnallisista palveluista ja hyvästä työnantajuudesta. Sosiaalisen kestävyyden kannalta on ensiarvoisen tärkeää on, että jokainen voi varallisuudesta riippumatta tuntea olevansa kotona kaikkialla Helsingissä. Kaupunkitilan on kuuluttava kaikille, ei vain niille kaupunkilaisille joilla on varaa ostaa kalliita tavaroita tai kuluttaa kalliita palveluita. Uusien kauppakeskusten sijaan kaupunkiin tarvitaan lisää epäkaupallisuutta: lähikirjastoja, nuorisotaloja. Kaupungin parhailtakin paikoilta on löydyttävä tilaa uusille DIY Skeittiparkeille ja Sompasaunoille.

Ekologisesti kestävässä Helsingissä kaupungin oma energiayhtiö ei tuota sähköä ja kaukolämpöä ei fossiilisia tai mitään muitakaan poltettavia polttoaineita polttamalla. Ekologisesti kestävässä kaupungissa kukaan ei tarvitse autoa liikkumistarpeidensa tyydyttämiseen vaan kaupunkisuunnittelulla luodaan kaupunkia jossa lähipalvelut löytyvät kävelymatkan päästä ja töihin/opiskelemaan/harrastuksiin pääsee kätevimmin pyörällä tai julkisilla, vuorokauden- ja vuodenajasta riippumatta.

Komppaamiani kuntavaaliteesistöjä

Helsingin vasemmiston kuntavaalitavoitteet
Vasemmistoliiton kuntavaaliohjelma

Trans ry:n kuntavaalitavoitteet
Nuorisoalan kuntavaalitavoitteet
Pyöräliiton & Helsingin Polkupyöräilijöiden kuntavaaliteesit
Setan sateenkaarikunta

Matkaani kohti vaaleja voi seurata myös Twitterissä @TaaviHoo ja Instagramissa @taavihoo!

Otsikkokuva: Ilja Pippa